neacsu nicoleta

presedinte

Suntem obisnuiti in viata profesionala cu standarde, experienta altora ( ce zice si cum face lumea) si exigentele modei, inclusiv in cresterea copilului: asa e la moda, asa trebuie sa facem si noi.

Dar copilul meu nu e la moda, copilul tau de asemenea, ei sunt deasupra tuturor tiparelor seculare.

Copilul meu si al tau doresc sa rada, sa se joace, sa faca dragalasenii, adica sa traiasca, si nu sa functioneze dupa retete standard: astazi vitaminele pentru un an, maine vaccinarile, apoi jucariile.

Sesizand aceste lucruri pe care le sesizati si dumneavoastra dragi mamici m-am apucat sa invat carte de la un pui de om, de la copilul meu.

La varsta lui sanatatea este determinata de iubire si armonie cat cuprinde si de o hrana sanatoasa aleasa cu mare grija, dar mai ales preparata cu suflet si cu minte.

Nasucul infundat, durerea de burtica le-am gasit tratate la fel in carti diferite, remediile le-am gasit paradoxal si contradictoriu, diferite in carti diferite. Acesta a fost un indemn in plus pentru a-mi ajuta copilasul punand in practica cele invatate pe bancile scolii, dar individualizand in functie de situatie.

Sa ne dorim copii credinciosi si sanatosi, care sa aibe constiinta si nu cunostinte, sa ne gandim la viitorul lor inainte de a-i concepe, sa ne gandim ca acesti prunci nevinovati si aparent fara nicio putere vor aduce dupa ei noi generatii.

Si pentru un copac frumos, cu roade bogate, trainic, samanta trebuie sa fie sanatoasa, puternica, plina de dorinta de viata.

"

VICEPRESEDINTE

Vania Limban – moasa

Vania Limban  moasa independenta, cu o experienta profesionala de peste 25 ani, si-a desfasurat activitatea la Spitalul Universitar Bucuresti .

De 9 ani, impreuna cu o echipa sudata cu mult efort, Vania promoveaza nasterea naturala in Romania, sutinand programe pentru viitorii parinti la – Active Center www.activecenter.ro

Vania a depus o activitate de voluntariat inca din 1993, in calitate de presedinta a Asociatiei Moselor din Romania, unde s-a implicat in recunoasterea profesiei de moasa in Romania. Din 2009 ea este presedinta de onoare a Asociatiei Moaselor din Moldova oferind sprijin acestei asociatii inca din momentul deciziei infiintarii ei.

Sanatate pentru Viata – este ultimul proiect de voluntariat intr-un ONG in care Vania s-a implicat pentru a initia programe sub sloganul viata santoasa intr-un mediu sanatosa care se adreseaza viitorilor parinti, copiilor, tinerilor, seniorilor.

Intr-o societate stresata si presata de timp, cativa dintre noi inteleg ce este important in viata. Din momentul intrarii in pregatirea scolara uitam cine suntem cu adevarat si ce ne dorim.

Educatorii, invatatorii si apoi profesorii sunt restrictionati de programele scolare si incearca sa ne transmita doar cunostiinte. Scoala actuala pune putin accent pe comunicare si relatii interumane, pe o relatie relaxata intre formatori si formabili.

Se intampla ca unii dintre noi sa-si schimbe scara valorilor impusa de societatea actuala. Cumva, ajung la noi, ecouri ale vietii, care ne trezesc din amortirea provocata de tumultul societatii.  

Brusc, ne dam seama ca existam, ca desi ora de sport ne-a fost insuportabila ne place si vrem sa ne miscam, sa practicam un sport oricare ar fi el. Si o facem, cum putem, cum stim.

Surpriza vine prin felul in care ne simtim si reactionam dupa ce am facut miscare.

Lumina e mai intensa, culorile mai vii, noi mai usori si gandirea mai limpede.

Nici ora de biologie nu ne-a placut prea mult si acum regretam. Vrem sa stim ce sa mancam, cum si cat, astfel incat organismul nostru sa functioneze perfect.

Descoperim ca depindem unii de altii, ca suntem conectati cu natura si cu tot universul. Odata aceasta descoperire facuta vrem sa ne protejem pe noi, pe cei dragi si mediul inconjurator si vrem sa fim in armonie cu tot ce ne inconjoara.

Incepe pentru fiecare un proces de cautare si descoperire a unei vieti cat mai apropiate idealului nosttru, care sa ne ofere ECHILIBRU-ARMONIE-DEZVOLTARE.

O picatura de ECHILIBRU-ARMONIE-DEZVOLTARE va vom oferi noi prin proiectele pe care le va promova ong-ul SANATATE pentru VIATA.