Planteaza un copacel la nasterea bebelusului tau

Scrisoare de la un copacel pentru un parinte

Buna,

Astazi ramurile si frunzele mele s-au leganat vesele si soarele a fost mai stralucitor.

Sunt fericit, si dansez pe adierea usora a vantului. Ma intrebi de ce? M-a vizitat copilul meu. Da, am un copil, un frate, pentru ca am fost plantat la nasterea sa, sa-i fiu alaturi pe cararile vietii. A alergat in jurul meu, a sarit, a ras, a tipat, mi-a vorbit, si coroana mea i-a raspuns cu soapte dulci si alintatoare.
As fi topait si eu dar am radacini. Oamenii spun ca radacinile mele protejeaza solul. Ele sustin particule lui si impiedica eroziunea. Radacinile mele sustin solul si impiedica alunecarile de teren.

Frunzele mele l-au aparat de soare, i-au filtrat aerul prin captarea prafului si au eliberat vapori de apa ce l-au racorit. I-am oxignat aerul absorbind dioxid de carbon si eliberand in schimb oxigen. Pentru a forma carbohidratii necesari functiilor vitale, am absorbit din aer si alte substante nocive precum monoxid de carbon si dioxid de sulf.
Zgomotul orasului s-a invaluit in frunzele mele si a celorlalti copacei si toti ne-am leganat in rasetele sale.
Cand a plouat radacinile mele au retinut apa de ploaie, care apoi se va duce prin sol pana la un izvor, mentinand fluxul stabil si evitand astfel inundatii sau secete.

Pasarile care locuiesc pe mine i-au oferit un concert de ciripituri si si-au etalat diversele costume din pene.
Frumusetea coroanelor noastre, a ierburilor si florillor ce cresc in umbra noastra l-au facut sa ne studieze pe fiecare si sa puna tot felul de intrebari si chiar sa ne deseneze.

A fost o zi minunata pentru mine si pentru toti copaceii ce locuiesc in Padurea copiilor. Iti multumeste copacelul plantat de tine la nasterea bebelusului tau.