• green layout
  • blue layout

 

,,În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie - nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie, pe care o poţi culege de oriunde şi oricând. Consider că ceea ce ne face să trăim cu adevărat, este sentimentul permanentei noastre copilării în viaţă!

Constantin Brâncuşi

 

 

1024x768

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE

Dragii noştri oricare aţi fi,

Vedem şi simţim că toate realizările ştiinţei şi tot progresul tehnic care în aparenţă au scopul de a ne face viaţa mai uşoară, acţionează tocmai invers. Observăm că lenea, sedentarismul şi superficialitatea au devenit determinanţi şi factori ai progresului.

Din toată istoria umanităţii, aşa în criză cum suntem, avem cea mai mare bunăstare.

Avem de toate, nu ne mai avem pe noi !

Mâncarea nu mai are gust, floarea nu mai are miros.

Haina are brand, nu mai are dichis.

Urâtul devine politică de produs şi marketing.

Valoarea e înlocuită de (….), e bine să nu îi găsim termenul.

Mergem brand - uiţi către nicăieri !

Jucăria reprezintă o improvizaţie a caracterului ofensiv şi competitor al lumii de azi.

Jocul pe calculator artificializează viaţa şi sensul ei. Prietenia virtuală denaturează însăşi fiinţa. Acceptăm de lene sau din supreficialitate jocul pe calculator. Ne înlocuim cu personajele monstruase. Avem lucruri mai importante de făcut: carieră, bani, colecţii de diplome.

Eu funcţionez, tu funcţionezi, el funcţionează !

Copilul are şina de tren şi intinerariul de mers bine trasate. Dar dacă deraiază? Avem mecanici, oracole din Delphi în forumurile de pe net, consultaţii normale sau paranormale.

Avem medicaţie şi tratament, pentru orice: vitamine memoristick, vaccinuri pentru alergii la polen interstelar.

Avem soluţii de şters jucăriile, forfecuţe pentru unghiuţele mari şi pentru cele mici, ciorăpei cu sateliţi, sisteme de monitorizare antibone, etc.

Copiii noştri au jocuri şi jucării multifuncţionale, dar nu mai au intuiţia, reflecţia şi imaginaţia necesare creativităţii.

Copii noştri acumulează puncte la jocuri electronice, înving toţi monştrii, dar răcesc la prima ploaie şi se sperie de primul gândăcel văzut.

Copiii noştri cunosc toate instrumentele de lux prin care lumea îşi externalizează efortul fizic şi intelectual, dar nu cunosc lumea cu ale ei, bune şi rele, de când e ea.

Copiii noştri au experienţe chimice organoleptice, animale formolizate în programe informatice, dar nu mai au gustul pâinii şi al cireşelor de mai.

Copiii noştri se înrudesc cu toate colecţiile de jocuri şi toate personajele. Au însă noţiuni târzii, din vacanţe irascibile, despre mama şi tata.

Copiii noştri fac corelativ meditaţii la pian, canto, balet, box, engleză, japoneză, pilotaj şi patinaj. Au agenda lor, job-ul lor, cu jeep-ul şi vip-ul.

Toate bune şi frumoase, dar prea multă sofisticare !

Lumina ochilor lor încă mai licăre a dumnezeire, în obrajii lor vedem îmbujorate frânturi de senin.

Hai să ne întoarcem la firescul firului de iarbă, la normalul armoniei în literă şi cifre, la bucuria simplă a căţeluşului viu, la îmbrăţişarea nestandardizată în tratate şi site-uri. Hai să lăsăm ce au confirmat cercetătorii americani la ştirile de dimineaţă şi au infirmat cei europeni la jurnalul de seară.

Hai să punem batistuţa şi sufleţelul pe masă ! Vom vedea că e curat !

Hai să ne bucurăm şi să trăim prin rodul vieţii şi dragostei noastre !

Noi la Green Parenting nu avem multe !

Noi însă avem voie bună !

PENTRU COPIII VOŞTRI, CA PENTRU AI NOŞTRI !

 

AutentificareAddThis Social Bookmark Button

Planteaza un copacel la nasterea bebelusului tau

 

Planteaza un copacel la nasterea bebelusului tau

Scrisoare de la un copacel pentru un parinte

Buna,

Astazi ramurile si frunzele mele s-au leganat vesele si soarele a fost mai stralucitor.

Sunt fericit, si dansez pe adierea usora a vantului. Ma intrebi de ce ? M-a vizitat copilul meu. Da , am un copil, un frate, pentru ca am fost plantat la nasterea sa, sa-i fiu alaturi pe cararile vietii.

Citeşte mai departe...';
Template design by JoomlaThemePro
Design by: JoomlaTheme Pro