• green layout
 • blue layout

Proiecte

CLUB 10 000 Pasi pentru Sanatate


Bucureşti, 17 iulie 2017


Proiectul a fost lansat de ONG SANATATE PENTRU VIATA in 2016, pentru a promova sanatatea in randul adultilor dar si al copiilor, prin mers activ, forma de miscare care se poate practica indiferent de varsta.

Conceptul de "10 000 de pasi pentru santatate" a fost lansat in Japonia de Dr. Yoshoro Hatano, un cercetator japonez de la Kyushu University of Health and Welfare. Incepand din 1960, cluburile de mers activ din Japonia folosesc pedometre pentru a masura numarul pasilor.

Beneficiile acestui tip de miscare sunt multiple:
•           o modalitate excelenta de deveni activa/activ
•           creste mobilitatea articulatiilor si tonusul muscular
•           scade tensiunea arteriala, oferind o stare placuta de relaxare
•           regleaza tensiunea arteriala
•           reduce stresul
•           ajuta la mentinerea unor oase puternice
•           scade nivelul colesterolului rau

Intalnirea "10 000 de pasi pentru sanatate" este in fiecare duminica dimineata la Palatul Mogosoaia, zona Turnul Portii de langa biserica. O ora si jumatate mergem activ!

Nu trebuie sa fim atenti la pasi, pentru ca ei se numara cu ajutorul unei aplicatii de sanatate, pe care o pornim la plecare si o oprim la sosire.

NB. Pentru cei care duminica dimineata au practici spirituale, din toamna se va face si un al doilea tur in jurul orei 12:00.

COMUNICAT DE PRESĂ

Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi : Ateliere de artă colaborativă şi educaţie pentru sănătatea dentară a celor mici


Bucureşti, 25 mai 2017

ONG-ul Sănătate pentru Viaţă, în colaborare cu Kaufland România, partener principal al proiectului, şi Colgate România, susţin timp de şase luni 24 de ateliere de artă colaborativă Roxy & Kids Art și educaţie pentru sănătatea orală a micuţilor. Aceste workshop-uri dedicate atât copiilor, cât şi părinţilor, se vor desfăşura în grădiniţe și fundaţii caritabile din București.

“Am creat acest proiect unic în România ca răspuns la rezultatele alarmante ale celor mai recente studii de piaţă, care arată că un român își schimbă periuța de dinți o dată la un an şi jumătate, în comparaţie cu germanii, spre exemplu, care o înlocuiesc cel puţin o dată la trei luni. Mai mult, în zona rurală, românii încă mai schimbă periuţa de dinţi doar o singură dată în 10 ani! Aşa că am ales ca, prin învățarea ludică, să explicăm celor mici cât de distractiv şi artistic poate fi întregul proces de spălat  pe dinţi”, susţin reprezentanţii Sănătate pentru Viaţă.

Această iniţiativă unică în ţară, dedicată îngrijirii dentare adecvate şi sănătăţii orale a celor mici, se desfăşoară în două etape: 1 aprilie – 30 iunie şi 1 septembrie – 30 noiembrie. O parte din ateliere vor fi realizate în grădiniţe, în timp ce altele sunt organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor care sprijină copiii defavorizaţi sau micuţii bolnavi. Până acum, patru ateliere menite să aducă zâmbetul pe buzele copiilor au avut loc în colaborare cu Help Autism Association şi Dăruieşte Viaţa Foundation, Grădiniţele Happy Kids şi Kluge Kinder.

Timp de două ore, în cadrul atelierelor “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”, copiii cu vârsta între 1,5-8 ani vor utiliza un material cu totul original pentru a crea opere de artă: pastă de dinți colorată. Cei mici vor picta cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori, iar desenele lor vor fi interpretate de către artistul vizual Roxana Ené, sub forma unor minunate lucrări de artă abstractă.  Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul diferit ce înseamnă sănătatea dentară.

În plus, la fiecare atelier, copiii vor participa şi la realizarea unui tablou colectiv, iar la finalul proiectului, lucrările realizate de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la o  licitaţie caritabilă. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor implicate în proiect: Help Autism Association, Dăruieşte Viaţa Foundation, Touched România şi Asociaţia Minţi Creative.

În timp ce copiii desenează, părinţii prezenţi participă la un curs de parenting (“Părinţii Ventuză”) la un curs de parenting (“Părinţii Ventuză”) cu un psiholog acreditat din cadrul Centrului de Psihoterapie și Consiliere familială CUORE. La final, va exista o sesiune de interacţiune între copii şi părinţi, sub ghidarea moaşei Vania Limban care va explica părinţilor importanţa unei îngrijiri corecte şi costante a dinţilor micuţilor.

Roxana Ené, născută în Bucureşti, a locuit o perioadă de timp în Grecia şi S.U.A., iar din 1991 s-a stabilit în Germania, unde a urmat cursuri de artă şi scriere creativă şi a experimentat mai multe mijloace artistice (literatură, desen, tehnică embossing, fotografie), câştigând premii şi finanţări pentru diferite proiecte de artă cu si pentru copii în şcoli, grădiniţe şi creşe germane.

În 2007, Roxana a început să lucreze împreună cu colaboratoarea sa, Chris Silberer, la conceptul unic ROXY&KIDS ART©, un stil inovativ de artă colaborativă cu şi pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoză şi sinestezie, doi ani mai târziu, în proiect alăturându-i- se şi fiul său Alexander (ilustrator). Una dintre lucrările artistei “Queen Kira” realizată de Roxana şi Alexander împreună cu Tomi, un băieţel autist de 6 ani a intrat în Colecţia Regală Britanică în 2013. Este autoarea unei cărţi interactive bilingve pentru copii, educatori si parinţi “Vezi și tu ce văd eu?” apărută în 2015 la Ed. Frontiera cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, o carte manual după care lucrează în prezent la atelierele de creaţie în limba engleză, germană, română si greacă. În România Roxana Ené desfăşoară inca din 2011 proiecte social-caritabile cu diferite organizaţii non-profit pentru copii (Salvaţi Copiii, Hospice-House of Hope, Hope & Homes for Children, Tabaluga-Fundaţia Peter Maffay, Help Autism etc).

Vania Limban este moașă și expert în conceptul Green Parenting și sănătate intimă. Ea este, de asemenea, fondatorul Active Family Center din București și unul dintre fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

În cadrul Centrului de Pihoterapie și Consiliere familială CUORE ,echipa de psihologi specializaţi în psihologie clinică  oferă psihodiagnostic şi evaluare clinică pentru copii, adolescenţi, adulţi. Echipa de psihoterapeuţi acordă asistenţă terapeutică în individual sau în grup, copiilor cât şi părinţilor, adolescenţilor şi tinerilor, adulţilor şi vîrsnicilor şi are ca scop autocunoaşterea, autovalorizarea, gestionarea emoţiilor,îmbunătăţirea relaţiilor intrapersonale şi interpersonale, obţinerea echilibrului psihic pentru cuplu și familie, pe tema nevoii de independenţă a celor mici.


Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 magazine în 7 țări și o rețea de 115 magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. - www.kaufland.ro .

 

Despre Sănătate pentru Viaţă

ONG-UL SĂNĂTATE PENTRU VIAŢĂ este platforma pe care se desfăşoară proiecte educative sociale pentru copii.

Printre proiectele ONG-ului se numără:

1. Mişcarea Green Parenting care a debutat în anii '70, odată cu primele proteste împotriva înarmării nucleare. La acel moment, termenii de vegetarian şi veganism începuseră să fie acceptaţi, iar termenul de "organic" începuse să fie folosit pentru a descrie metodele folosite în ferme.

După mai bine de 40 de ani, din ce in ce mai mulţi părinţi din întreaga lume, aleg pentru ei şi copiii lor un stil de viaţă cât mai natural, cred în beneficiile mâncării organice, cred în pace şi se opun mişcărilor radicale care ar putea duce la război.

2. Ziua Păsărilor din cadrul Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Guşti
Evenimentul se adresează familiilor cu copii, celor care sunt pe cale de a deveni părinţi, dar şi tuturor celor care îşi doresc să adopte un stil de viaţă sănătos cu respect pentru natură.

Detalii :

www.sanatatepentruviata.ro
https://www.facebook.com/TesteazasiPicteazacuPastadeDinti/

 

Contact presa :
MarketingFX Concept
Norocel Cristina
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
+40741.30.10.82

Motive pentru a veni la eveniment

O zi in care vei afla de ce sunt pe cale de disparitie 12% din speciile actuale de pasari si de ce sunt ele importante pentru ecosistem si pentru viata noastra

Vei putea petrece o zi de relaxare activa alaturi de cei dragi

Vei putea participa impreuna cu copilul la cateva workshopuri deosebit de interesante dedicate pasarilor

La aceastea se adauga cateva surprize pe care le pregatim alaturi de partenerii nostri care vor fi prezenti la eveniment

 

Cui se adreseaza

Evenimentul se adreseaza familiilor cu copii, celor care sunt pe cale de a deveni parinti, dar si tuturor celor care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos cu respect pentru natura.

 

Program

Se va desfasura in 3 zone:

Harta ziua pasarilor

Cartierul General

Tur ornitologic – Plecarile se fac din ora in ora de la Cartierul General (copacul mare, imediat dupa intrarea in curtea muzeului)


Foisor

Proiectii video

  • Soimul Dunarean

  • Acvila Tipatoare Mica

  • Acqua Gym Copii

Workshopuri Educationale “Green”

 • Green Parenting Romania Educatia “green” a Copilul Incepe din Familie ONG Sanatate Pentru Viata: Vania Limban

 • Pasarile si Copiii – Blue Point Vet: Dr Cristi Badulescu, medic veterinar

Aqua Gym Copii O alternativa “green” pentru dezvoltarea copilului mic – Active Family Center: Radu Tataru, kinetoterapeut, instructor aqua gym copii

 • Riscurile & acidentele casnice pentru copii si cum le putem preveni Cristina Tudose, evaluator, auditor in domeniul sanatatii si securitatii

Parenting la iarba verde - Cabinet Psihologic: Sabina Dumitrescu, psiholog

 

Pajistea Verde Biserica Rapciuni

Zona de Picnik & Networking Pentru Parinti & Copii , Viitori Parinti “Green”

  • SOR – Atelier de Cuiburi

  • SOR – Atelier de Hranitori

  • ONG TOUCHED – Atelier de Quilling cu Pasari

  • ONG TOUCHED – Atelier de Bijuterii “Green”

  • *** FUNDRAISING ACTIVITATE SOCIALA ONG TOUCHED

 

FUNtastic Party

  • Jocuri & miscare pentru copii

  • Face painting pasari

  • Expozitie fotografii pasari

Ziua Pasarilor” traditional se sarbatoreste pe 1 aprilie (14 aprilie, din motive meteo)

Motivatie: sărbătorită în 1 Aprilie, este o tradiţie românească ce datează din perioada interbelică, fiind reînviată în 1993 la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române.

Motivele pentru care celebrăm Ziua Păsărilor: zborul, cântecul şi frumuseţea păsărilor sunt surse de relaxare şi inspiraţie; păsările sunt indicatori ai sănătăţii ecosistemelor; aproape 12% din cele peste 10.000 de specii de păsări din lume ar putea să dispară în următorul secol iar supravieţuirea lor depinde de sprijinul acordat de publicul larg pentru protejarea lor.

Casual Netorking & Picnik la Mogoşoaia

Image Upload

 

Image Upload

Motivaţie

Ziua de Sânziene marchează începutul verii astronomice, sărbătoarea soarelui şi a dragostei. În această zi fetele vor  de fericire, iubire şi bunătate, vor fi înconjurate de flori şi vor purta pecetea dragostei.

ONG Sănătate Pentru Viaţă adună într-o sărbătoare câmpenească familii, cupluri de viitori părinţi, iubitori de frumos, pentru a dărui clipe de pioşenie, tandreţe şi puritate în cinstea sărbătorii şi începutului verii şi a vacanţelor.

Evenimentul va fi marcat de simbolul florilor, împletirea de coroniţe de flori sau din fir de sânziene, fiind cadrul sublim al întregii manifestări.

Simbol: coronite de flori sau fir de sanziene

http://1.bp.blogspot.com/-3kV3k7m4eK4/TgOQjp3JjEI/AAAAAAAAE70/w5GNKjPFzgU/s400/sanziene-galbene.jpg

Parteneri: ONG Sanatate Pentru Viaţă, Active Family Center, IEBN, Fundaţia Palatelor Brâncovene, Waldorf

Agenda manifestării

* Povestea Sânzienele & Drăgaica http://web13.net/2008/sanzienele-sau-dragaica-dans-magie-ritual-pagan-origine-si-traditie/

* Povestea sânzienelor: Scenetă de teatru în aer liber www.gagoo-media.ro


* Povestea astronomică a Soarelui de Sânziene : Solstiţiul de vară


* Workshop Copii & Parinţi:

Ce fel de plante sunt sânzienele?

Activitate practică: Coroniţe de sânziene

http://traditionsacrosseurope.files.wordpress.com/2008/06/sanzienele-engdoc.jpg

Alte activităţi pentru copii

Dansul Sânzienelor

Degustare de vinuri


 

AutentificareAddThis Social Bookmark Button

Planteaza un copacel la nasterea bebelusului tau

 

Planteaza un copacel la nasterea bebelusului tau

Scrisoare de la un copacel pentru un parinte

Buna,

Astazi ramurile si frunzele mele s-au leganat vesele si soarele a fost mai stralucitor.

Sunt fericit, si dansez pe adierea usora a vantului. Ma intrebi de ce ? M-a vizitat copilul meu. Da , am un copil, un frate, pentru ca am fost plantat la nasterea sa, sa-i fiu alaturi pe cararile vietii.

Citeşte mai departe...';
Template design by JoomlaThemePro
Design by: JoomlaTheme Pro